center Maitreja sodobni budizem v Sloveniji

Budistični  Center Maitreja

070 31 45 48

info@kadampa-si.org

kazalo tega spletnega mesta


član Nove kadamske tradicije –
Mednarodne zveve kadamskega budizma

www.kadampa.org

© Center Maitreja 2017

Srčni dragulj je zelo posebna meditacijska praksa, ki se redno opravlja v vseh centrih NKT.  S to prakso ustvarimo močno povezavo z Budo modrosti, Mandžušrijem, povečamo svojo zbirko pozitivne karme in očistimo negativno karmo.

Mandžušrija v tej praksi vizualiziramo v dveh oblikah. Njegov mirni videz je Dže Congkapa, ustanovitelj Nove kadamske tradicije in vir vseh naših naukov. Če se iskreno zanašamo na Dže Congkapo, se bodo naša modrost, sočutje in duhovna moč naravno povečali. Mandžušrijev strašilni videz je Dordže Šugden, varuh kadamske Darme. Če se iskreno zanašamo na Dordže Šugdena, nam bo odpravil vse sovražne pogoje in ustvaril vse ugodne pogoje, tako da nam bodo uspela vsa krepostna dejanja.

Prakso Srčnega dragulja lahko opravimo na dva načina: posamezno ali skupinsko. V vseh centrih kadamskega budizma se skupinska vadba opravlja redno in pogosto: to je glavna metoda za okrepitev in varovanje centrove dejavnosti, in vsi uspešni centri NKT-IKBU vlagajo veliko energije v to prakso. V Centru Maitreja opravljamo Srčni dragulj za zdaj tedensko.

Praksa Srčnega dragulja je javna prireditev – vsi prisrčno vabljeni!

Praksa Srčnega dragulja (pudža – peta meditacija v skupini)

Termini

Ob sredah: 16:00 – 17:00

Zadnja nedelja v mesecu: Dragulj, ki izpolnjuje želje (podaljšana verzija prakse s posebno daritvijo Dordže Šugdenu).